19 Şubat 2015 Perşembe

Kış Hastalıklarında Hemen Antibiyotiklere Sarılmayın.

Kış tam anlamıyla kapımızı çaldı. Her yer kar var. Keşke görünümü kadar masum olup sorunları da beraberinde getirmeseydi kar. Kapanan yollar, soğuktan ölen evsiz vatandaşlar, açlıktan ölen sokak hayvanları, yoksulları kara kara düşündüren doğal gaz faturaları ve tabii ki kış hastalıkları.
Antibiyotik kullanımı kış aylarında iki kat artıyor. Boğazımız şiştiğinde, birazcık öksürdüğümüzde hemen antibiyotiklere sarılıyoruz. Antibiyotikler virüslerin neden olduğu grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı veya öksürük gibi vak'alarda ise etki göstermezler. Kullanılan gereksiz antibiyotiklerde ise vücudumuzun savunma mekanizmasını gereksiz yere zayıflatmış oluyoruz. 

Peki kış hastalıklarına yakalandığımızda ne yapacağız? Doğanın insanlığa sunmuş olduğu şifa kaynaklarına inanmamız gerekiyor her şeyden önce. Bu ürünleri bir kez kullandıktan sonra etkisini görecek ve  kış hastalıkları için antibiyotiklere sarılmayacak yerine doğal tedavi yöntemlerini tercih edeceksiniz. Hakkında birçok yazılar yazılmış hatta peygamber efendimizin (S.A.V) sağlıkla ilgili önerilerinde başı çeken " Çörek otu yiyiniz, ölümden gayrisine şifadır" dediği doğanın bir mucizesi çörek otu yağını tanıyalım şimdi.  

Çörek Otu Yağı İçeriği:  %21 protein, %38 karbonhidratlar ve %35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. İçeriğindeki aktif maddeler, nigellon, thymoquinon ve uçmayan yağlardır. Diğer maddeler ise, linoelik asit(Omega-6, Omega-3), oleic asit, palmitik asit, kalsiyum, sodium, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenium, fosfor, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niasin ve vitamin C dir.

Çörek Otu Yağının Faydaları: 
Çörek Otu Yağının  Kış Aylarında Artış Gösteren Rahatsızlıklarda KullanıÇörek Otu Yağının Faydalarına geçmeden önce öncelikle şunu söyleyelim. "Çörek otu bir hastalık durumunda kullanılabileceği gibi eğer çörek otu yağına alerjiniz yoksa hastalıklardan korunma amaçlı da kullanılmalıdır. Aşırı alınmadığı taktirde herhangi bir yan etkisi ve zararı bildirilmemiştir."

Astım ve Bronşit 
Günde iki kez kahve içerisine bir çay kaşığı çörek otu yağı karıştırılarak yenir. Her gece Çörek otu yağı ile göğüs ovulur ve kaynar su içindeki Çörek otu yağının buharı nefesle içeri çekilir. 

Sırt ağrısı ve diğer Romatizma çeşitleri 
Çörek otu yağı hafifçe ısıtılır ve daha sonra romatizmalı alan bölgeye yoğun bir şekilde sıvazlanır. Günde üç defa da meyve suyu ile karıştırılmış çörek otu yağı bir çay kaşığı içilir.

Kuru Öksürük 
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve günde iki defa alınır. Göğüs ve sırt Çörek otu yağı ile ovulur.

Sinüzit
Burun deliklerine sabah ve akşam olmak üzere 1/2 damla çörek otu yağı damlatılır. En az bir hafta devam edilir. 

Grip ve Burun Tıkanıklığı 
3/4 damla çörek otu yağı burun deliklerinin her birine damlatılır. Burun tıkanıklığını ve başın soğuk algınlığından kaynaklı doluluğunu hafifletir.

Saman Nezlesi 
Bir yemek kaşığı Çörek otunu bir bardak limon suyuna karıştırın. Belirtiler giderilinceye kadar, günde iki kez alın.

Baş ağrısı 
Alın ve şakaklar Çörek otu yağı ile ovulur ve kafa sarılır. Aynı zamanda bir çay kaşığı Çörek otu bir içecekle karıştırılarak kahvaltıdan önce içilir.

Uyuşukluk ve Yorgunluk 
Bir bardak saf ve taze portakal suyu ile bir çorba kaşığı Çörek otuna her sabah 10 gün boyunca devam edilir.

Kas Ağrıları 
Ağrıyan yerler ısıtılmış Çörek otu yağı ile ovulur. 

Uyku Bozukluğu 
Balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.

1 yorum:

  1. tansiyon ve sağlık konulu bir blogum var bu yüzden diğer aynı konulu siteleri inceleyip araştırıyorum, blogunuzu gerçekten çok başarılı bulduğumu belirtmek isterim.

    YanıtlaSil