13 Şubat 2015 Cuma

Kadınlar Bunu Haketmiyor

Estetik Mağduru Kadınlar
Çevrenizde mutlaka gözünüze çarpmıştır. Bir iğne batırılsa patlayacakmış gibi ifadesiz suratlar, pörtlek gözler, şişkin dudaklar...! Ben "çirkin kadın yoktur, güzel olmayı bilmeyen kadın vardır" diyenlerdenim. Burada kadınlarımıza laf etmeyeceğim, onları çok iyi anladığımı belirtmek istiyorum. Çünkü güzelleşmek kadının doğasında var ve bu onların en doğal hakkı. Onlar masumane bir istekle doğaları gereği güzelleşmek isterlerken maalesef işinin ehli olmayan ellerde perişan oluyorlar.
Estetik cerrahlar  bana kızabilir ama asıl sözüm onlara. Hastaları, yeni çıkan bir ürünü deneyimleyebileceği uygulama alanı gibi gören, alacağı ücret kaygısı ile her işe el atan, olamayacak bir sonuç için hastaları umutlandıran doktorlarımız.

Maalesef bu işin "pardon"u yok. Yapılan yanlış uygulamalar neticesinde Türkiye"de hukuki mücadele yoluna da gözünüz kesiyorsa girin. Sinirleriniz bir hayli güçlü olmalı. Neticede olan kadınlarımıza oluyor, sorumsuzca yapılan uygulamalar sonucunda mutsuz oluyorlar, hatta ağır depresyona giriyorlar.
Çevremde estetik kurbanı olmuş o kadar kadın tanıyorum ki. Sağlık nedeniyle burun ameliyatı olmuş ve arkasından 5-6 kez daha ameliyat olmak zorunda kalmış kadınlar. Bir doktorun yaptığı hatayı diğer doktor kapatmaya çalışırken yapılan yeni hatalı ameliyatlar, hatta en son ameliyatını da "organ kaybı" sınıfında  yaptırmış hastalar.
Son zamanlarda da trend incecik iğnelerle cildinize enjekte edilen çeşitli sıvılar, sizden alınıp tekrar size verilen ayrıştırılmış kanınız. Yani PRP, yani BOTOKS, Yani MEZOTERAPİ vb.
Yanlış yapılan her uygulamada uygulamanın etkisinin yok olması için yılları beklemek zorunda olan kadınlarımız.
Bu nedenle kadınlarımız bu tür uygulamaları yaptırmak istediklerinde mutlaka iyi araştırma yapmalı ve işin uzmanını bulmalı. Yapılacak uygulama öncesi ameliyat veya uygulama sonrası yüzünde ne gibi değişimler olacağını ayrıntılı bir şekilde konuşmalı. Hatta son zamanlarda trend olan bilgisayar programları ile uygulama sonrasını görebilmeli.
Hatta her estetik cerrahın bir uzmanlık alanı olmalı.Burun, kulak, yüz gerdirme ameliyatı üzerine uzmanlaşmalı bir doktor, Neden olmasın? Böylece her kadın da işin uzmanına gitme imkânı bulmaz mı?
Yaşamın olmazsa olmazı kadınlarımız, göz bebeklerimize de iki çift sözüm var. Yaşlanma yer çekimi ile kaçınılması mümkün olmayan bir süreç. Bunu kullanılacak olan doğal içerikli ürünlerle ve birtakım uygulamalarla yavaşlatmak mümkün. Ancak gerçek güzelliğin fizikte değil yürekte olduğunu, asıl mutluluğun içinde olduğumuz yaşın getirdiği ve benim "yaşanmışlıkların izleri" dediğim kırışıklıkları sevmekten geçtiğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder