4 Şubat 2015 Çarşamba

İddialı Geliyorlar


Bir önceki yazımızda makyaj malzemelerinin içeriğindeki kimyasalların neler olduğundan ve sağlığımıza olan etkilerinden bahsetmiştik. Daha sonra da sizlere Fresh Minerals Markalı ürünleri tavsiye etmiştim. Bunun nedeni öncelikle bu markanın Türkiye Distribütörlüğünü alan Goldensun Firmasına olan güvenim. Kurulduğu 2007 yılından bu yana "insan ve çevre sağlığına dost ürünleri pazara sunma" ilkesinden hiç taviz vermeyen Goldensun Firmasının Genel Müdürü Sayın Indıra AR neden Fresh Minerals makyaj ürünlerini tercih ettiğini şöyle açıklıyor.

"Uzun süredir renkli kozmetik ürün arayışı içindeydik. Yurt dışında çeşitli fuarlara katıldık ve birçok markanın ürün içerikleri kimyagerlerimiz tarafından incelendi. Açıkçası içimize sinen ve bizi  müşterilerimize karşı mahcup etmeyecek ürün arayışına Fresh Minerals Markası son verdi. Makyaj ürünlerinin insan sağlığına verdiği zarar her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Bu nedenle de bu markanın önümüzdeki günlerde Türkiye Kozmetik Pazarına damgasını vuracağını düşünüyorum. Ayrıca Fresh Minerals markası doğallığı ve insan sağlığına dost oluşunun yanında uygun fiyatlarıyla da rakiplerine karşı bir hayli avantajlı konumda. Türkiye'de hem kendisinin hem de sevdiklerinin sağlığını önemseyen tüm kadınları bu marka ile tanışmaya davet ediyoruz."
Sayın Genel Müdür bu bilgileri verdikten sonra  fresh minerals makyaj ürünleri ile ilgili detaylı bilgileri verdi.

"% 100 Saf ve Doğal
Mineral bazlı kozmetikler 7/24 saat  kullanabileceğiniz saf bir üründür. Tüm içerik maddeleri mikro parçacıklardan oluşmuştur. Mineral bazlı olduğu için gözenekleri asla tıkamaz ve cildin nefes almasını sağlar.
"Fresh Minerals" (ABD) kozmetikleri UV ışınlarına karşı SPF 20 koruma faktörü içerdiğinden güneşin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. Plastik cerrahi uzmanları ve dermatologlar lazer tedavisi, derin cilt temizliği, kimyasal pling, kozmetik cerrahi vb. yoğun cilt tedavisi işlemine maruz kalmış ciltlerde mineral bazlı makyaj ürünlerini özellikle önermektedir."

Sayın AR'ın içerik bilgisini verdiği ve  Fresh Minerals ürünlerini bu denli özel kılan maddeleri inceleyelim:

Demir oksit: Doğal tuzdur. Demirin okside olmasıyla elde edilir.Kişisel bakım ürünlerinde doğal renklendirici olarak kullanılır. Rengi eklenen suya ve saflık derecesine göre değişir. Cildi serbest radikallerin zararlarından ve yaşlanmaya karşı korur. Natürel mineral makyaj için harika toprak tonları ortaya çıkarır.

Mika Minerali: Yer kabuğundan çıkarılarak saflaştırılan, ince toz haline getirilen ve doğal yollardan oluşan bir mineraldir. Bu mineral tozu Işığı yansıtıcı olarak kullanılarak makyaj yapılan ciltte inciye benzer bir ışıltı ve  parlaklık sağlar. Makyajda parlaklık ve ışıltı vermek için kullanılır.


Çinko Oksit: Beyaz pudramsı bir görünümü olan bu madde doğal anti enflamatuardır. UVA ve UVB ışınlarına karşı cildin kendini koruduğundan 28 kat daha fazla koruma sağlar. Ultraviole ışınlardan korunmak ve bu ışınların yol açtığı hasarların tedavisinde, merhem ve kremlerde kullanılır. Cildi yatıştırır. rahatlatır ve akne oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Titanium Dioxide: Kozmetikte beyazlaştırıcı ve güneş koruyucu olarak kullanılır. Ayrıca antibakteriyel özellikleri vardır. Işığı emdiği, yansıttığı ve yaydığı için (UV ışığı dahil) ürünlerin bozulmaması için doğal koruyucu. Bu nedenle güneş koruyucularda sıklıkla kullanılır. Güneş ışınlarının yol açabileceği cilt kanseri ve erken yaşlanmayı engellemeye yardımcıdır.


İpek Tozu: İpek amino asitler protein tozu Kozmetikte ipek tozu doğal nemlendiricidir. İpek Tozu Nemi Tutar ve yağı emer, cildin sıkılaşmasını sağlar.



Silis Kumu: Renklendirme ve koruma için doğal bir yoldur. Mükümmel su direnci sağlar. Ciltte pürüzsüz ve ipeksi bir görüntü oluşmasına yardımcı olur. 
Lazurit: Lacivert Boya, lazurit mineralini içeren kompleks bir taş karışımı olan lazuliden gelmektedir. Pembe, menekşe ve mavi rengi lacivert boyadan çıkarılan başlıca renklerdir.


Bor Nitrürü: Bor nitrürü maddesi antibakteriyel özelliğe sahiptir. Yüksek oksidasyon direncine sahiptir. Ayrıca yağ emicidir, cildi pürüzsüz kılar, makyaj tutuşu sağlar.


E Vitami: Serbest radikallerin etkilerine karşı cilt hücrelerini koruma işlevselliğine sahip bir antioksidandır.

Sayın AR, Goldensun olarak hedeflerini ise "Biz hem temizlik, hem kozmetik anlamında zararlı kimyasallar içeren ürünlerle savaşımızı 2007 yılından beri sürdürüyor ve alternatifler üretiyoruz, Şimdi de  renkli kozmetiklerin içeriklerindeki zararlı kimyasallar konusunda kadınlarımızın farkındalık düzeyini arttırıp mineral makyaj ürünleriyle tanışmalarını sağlamak en büyük arzumuz, Türk Kadını bizi takip etmeye devam etsin." diyerek açıkladı. Değerli paylaşımları için Goldensun Genel Müdürü Sayın Indıra AR'a teşekkür ediyor ve rekabetin yoğun yaşandığı kozmetik dünyasında kendisine başarılar diliyoruz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder