19 Ocak 2015 Pazartesi

Şampuanların İçindeki Zararlı Kimyasallar Maddeler



Şampuanların İçeriği
Kadınlarımızda “bir ürün ne kadar köpürüyorsa  o kadar iyi temizler” şeklinde yaygın bir inanç var. Hele de  kullanılan ürün kokmuyor ise ıhhh.. işe yaramaz. Gerçekten böyle mi? Marketlerde deterjan, diş macunu, vücut jeli, yüz temizleme jelleri grubundan herhangi bir ürünü elinize alın ve ürün bilgilerinin yer aldığı ancak büyüteçle görebileceğiniz minicik yazılara bir bakın. (Hatta ürün etiketi okumayı alışkanlık haline getirin.) Ürün içeriğindeki kimyasal katkıları gösteren anlamadığımız bir sürü kelime. Bugün bunlardan sadece birinden ama en tehlikelisinden bahsedeceğiz. SLS ( Sodium Lauryl Sulfat) Ardından da SLS kimyasalının saç ve saç derimize etkilerinden söz edeceğiz.

Kozmetik sektörünün ucuzluğu nedeniyle tercih ettiği SLS, yani SÜLFAT Şampuanlarda Köpürtme amacıyla kullanılan bilimsel olarak da kanserojen olduğu kanıtlanmış kimyasal bir maddedir. Bilinen şampuanların çoğu sülfatlı hammaddeler (SLES, SLS, ALS, MLS) ile üretilmektedir. Tüketicilerin hem çok köpürmesi hem de ucuzluğu nedeniyle tercih ettiği bu şampuanlar saçlarımıza neler yapıyor birlikte inceleyelim.

  • Öncelikle çok köpüren yani içine bol bol SLS konulmuş olan şampuanlar vücudumuzun ve saç derimizin doğal dengesine zarar veriyor.
  • Kan dolaşımının yoğun olduğu saç derimizde saç köklerinden içeri nüfus ederek dolaşım sistemimize karışıyor ve kanserojen bir etki yaratıyor. 
  • SLS içeren şampuanlar saç diplerinde kaşınma, kepeklenme ve saç dökülmesine neden olabiliyor.
  • SLS içeren şampuanlar saç ve saç derimizden yağ ve kiri uzaklaştırırken aynı zamanda saç derimizi de aşırı derecede kurutuyor. Kuruyan saç derisi kendini korumaya almak için daha çok yağ salgılıyor. 
  • SLS saç derisindeki kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebep oluyor.
  • Ayrıca saç tellerini kuruttuğu için de saçlarımız elektrikleniyor ve çok çabuk kırılıyor. 
Bitkisel ve doğal şampuanların ilk yıkamada çok köpürmüyor olması hoşunuza gitmeyebilir ama saçlarınızı ikinci şampuanlamada köpürdüğünü göreceksiniz. İlk yıkamada saçın yağ ve kirini akıttıktan sonra bitkisel ve doğal şampuanla iyice friksiyon yaparak (saç derisine masaj yaparak) saçınızda biraz bekletin. Sonra da durulayın. Saçlarınızın ıslak iken sertleştiği hissine kapılabilirsiniz ama bu kullandığınız ürünün doğallığını gösterir. Saçlarınız kuruduktan sonra tekrar eski yumuşaklığına kavuşacaktır.Saç dökülmesi ve saç yağlanması aşırı derecede fazla ise özel olarak üretilmiş Goldensun saç bakım seti ile saç hücrelerini bakıma ve yenilenmeye almanızı öneririm.

Biran önce SLS, PARABEN gibi kimyasal içerikli şampuanlardan uzaklaşarak çocuklarınızın saçlarını bile güvenle yıkayabileceğiniz bitkisel ve doğal şampuanlara geçmeniz sağlıklı yaşama giden yolda bir adım daha atmamıza yarayacaktır.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder