Birçok alanda kullanılmak üzere önce kristal tuzla doymuş bir çözelti
hazırlanır.
Bu çözelti hemen her tuzlu su kullanım biçimi için temel teşkil edeceğinden bu doymuş çözeltinin nasıl hazırlanacağı aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.
Hazırladığınız sole tükendiği zaman, içine tekrar kristal tuz ilave edip üzerine su ilavesi yapabilirsiniz.
Tuzlu su doymuş çözeltisi hazırlanışı
• Temiz bir kavanozun içine birkaç parça kristal himalaya tuzu koyun.
• Tuzların üzerini örtebilecek kadar, temiz su (kaynak suyu) dökün.
• Kullanım sonrası çözelti içinde tuz
azalmışsa biraz daha tuz koyun. Su azaldığında su ilave edin.
• Tuz suda ancak % 26 oranında çözülür ve bu bir doymuş çözeltidir.
• Kavanozun kapağının plastik olmasına dikkat edin. Çünkü metaller elektrik
ve ışık enerjisini kendi bünyesinde toplarlar ve ayrıca çok çabuk paslanır. Ayrıca bu sudan kaşık ile alıyorsanız kaşığın da tahta veya cam olmasına dikkat edin. (Metal olmayacak.)
Yemeklerimiz piştikten sonra bu
sulu tuz çözeltisinden koyun. Yemekler pişerken tuz koymayın. İçindeki elementler
zarar görür.
Hazırlayacağınız bu doymuş tuzlu suyun nerelerde ve ne kadar kullanacağız? Tıklayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder