17 Ocak 2015 Cumartesi

Cilt Güzelliği için Himalaya Tuzu

Himalaya Tuzu
‘Sole’ Cilt Güzelliği için nasıl kullanılır?
Küçük parçalar halindeki Himalaya kristal tuzu bir bardağa koyup üzerine mineral yönü yüksek kaynak suyu doldurun. Bir iki saat kadar bekledikten sonra içindeki kristallerin çözülmeye başladığını göreceksiniz. Bu yaklaşık olarak hem içeriden hem dışarıdan uygulama üzere %26 oranında güzellik iksiri yani sole elde ettiğimiz anlamına gelir. Peki hazırladığımız bu karışımı cilt güzelliği için nerelerde ve nasıl kullanacağız?
                                                      
Bol Bol Himalaya tuzlu su karışımını içmelisiniz.
Himalaya TuzuCilt hastalıkları karşısında tedavi edici etkisi, himalaya tuzundan bitkisel tedavi alanında sıklıkla faydalanılmasını sağlamıştır. Sedef hastalığı, egzama ve akne sorununa karşı son derece etkili olan bu tuzu öncelikle yeterli derecede içerek tüketmelisiniz. Bu oran genellikle günde 2 lt kadardır.
Içmek için bir çay kaşığı soleyi bir bardak içme suyuyla incelterek içilir hale getirin. Elde ettiğiniz sıvının damağınız da tatlıyla tuzlu arası bir tat bırakması gerekiyor. Suyun kaynak suyu olması karışımın etkisini daha da arttıracaktır. Cildin yenilenmesi zaman alan bir süreçtir. Bu nedenle sole karışımını düzenli bir şekilde bir süre içmeye devam etmeniz gerekiyor. Zamanla cildinize kazandırdığı güzelliği fark edeceksiniz.


Himalaya Tuzlu Kürü Pling Olarak Uygulayın.
Himalaya Tuzu Kürü
Tuz aynı zamanda kuru ve yağlı ciltlerin dengelenmesi için en ideal çözüm sunar. Haftada 2 kere sole içerikli maske uyguladığınız zaman cildinizin yeniden dinçleşmeye başladığını fark edeceksiniz. Tuzlu suyu yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize maske şeklinde uygulayın, kurumaya bırakın, duru suyla yıkadıktan sonra bir süre cildinize krem sürmeyin. Sivilceli ve akneli ciltlerde himalaya tuzlu su kürünün kullanımı sivilce ve aknelerin zamanla kuruduğunu size gösterecektir. Özellikle irite olmuş sivilcelerde bu etkiyi gözle görülür bir şekilde hissedeceksiniz.


Himilaya tuz çözeltisini tonik olarak uygulayın.
Himalaya Tuzu Tonik
Tuzun güzelleştirici etkisi sayesinde, ölü hücrelerden arınarak cildin yenilenmesiyle daha pürüzsüz bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken çok basit. Konsantre haldeki tuzu bir litre suda çözün. Pamuk yardımıyla cildinize tıpkı bir tonik gibi uygulayın. Bir süre kurumasını bekledikten sonra suyla durulayın. Sırt ve dekolte bölgeniz içinse 20 gr tuzu bir litre suda eritin, pamuklu bir t-shirt’ü içerisine bastırarak sıkın. Nemli bir şekilde üzerinize giyerek kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ise duş alarak üzerinizdeki tuzdan arının.

İçerdiği mineraller sayesinde cilt hastalıkları ve cilt güzelliği için oldukça etkili olan himalaya tuzu, maden suyu ya da içme ve çeşme suyu içerisinde eritildikten sonra kür olarak uygulanabilir. Deri hastalıkları için kısa sürede iyileştirici etki yaptığı gibi, kuru ve yıpranmış cildin de sağlıklı görünüme kavuşmasını ve onarılmasını sağlar.

Himalaya tuzu, maden suyu içerisinde çözündürüldükten sonra, az miktarda içilebileceği gibi, kür halinde de yüz bölgesine uygulanabilir. Bunun yanı sıra; deri hastalıklarına karşı kullanımda, küvet içerisinde tuzun çözünmesi sağlanarak, vücutla teması gerçekleştirilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder