28 Ocak 2015 Çarşamba

Cildimize Gerçekte Ne Sürüyoruz-1

Kristal taş rolon
Merhaba sevgili okurlar, bugün yakın zamanda bir arkadaşımın başına gelen bir olayı sizlerle paylaşacağım. Çıldırmış bir şekilde koltuk altını kaşıyordu. Tatlı bir kaşınma olmadığı ve canının yandığı yüz şeklinden belliydi.  Kalk doktora gidelim dedim. Doktora vardığımızda ağlamak üzereydi, "artık dayanamıyorum, derimi kazımak geliyor içimden" diyordu. Cildiye doktorunun sorduğu ilk soru  “duş jeli, roll-on veya sprey deodarant kullanıyor musun? “ oldu. Cevabı tahmin edebileceğiniz gibi ''evet''ti.  Rahatsızlığının atopik dermatit (alerjik egzama) olduğunu, bundan sonra kullandığı ürünlere dikkat etmesi gerektiğini ilk kez orada öğrendi.
Atopik egzema tedavi edilmediğinde artan bir cilt sorunudur. Rahatsızlık sırasında cilt şiddetli bir şekilde kaşınır, sızlar ve üzerinde kızarıklık ve kabarcıklar oluşur. Pek çoğumuzun banyosunda mevcut olan, hoş kokuları ile bizi cezbeden duş jelleri ve roll-on’lar, atopik ciltler için çok rahatsız edici sonuçlar doğurabilir.
Peki, bu sorunları ortadan kaldırırken kullanacağımız kişisel temizlik ürünlerinde nelere dikkat etmeliyiz?
Hassas ve kuru ciltler için kullanacağınız ürünün kesinlikle alkol içermemesine ve uyguladığınız alanda kuruluğa yol açmamasına, yeterince hassas olan cildi kozmetik ürünleriyle daha fazla yormamasına ve kullandığınız koltuk altı roll-on’larının gözenekleri tıkamamasına dikkat etmek gerekir.
Koltuk altı roll-onların içerisindeki kimyasallar ürün ambalajının arka yüzeyinde ''ürün içeriği'' kısmında listeleniyor, ancak o kadar ince yazılıyorlar ki görebilmek mümkün değil. Görsek de bu bilgiler okumaya değer görülmüyor. Bu kimyasalları ve sağlığımızı ne şekilde etkilediğini birlikte inceleyelim.
Roll-on İçerikleri: Alüminyum Zirconium Pentoclorohydrate, Helianthus Annuus (Sunflower), Seed oil, Glycerol, Benzyl Alkol.
Bilim adamları Alüminyum kimyasalı ile kanser arasında bir  bağ olduğunu, bu metalin DNA nın yapısını bozduğunu ve kansere yol açabileceğini iddia etmektedirler.
Alüminyum Clorohydrate ve ter önleyicilerde koruyucu olarak kullanılan parabenler) kadınlarda östrojene benzer bir etkiyle hormon dengesini bozmakta, hücrenin genetik yapısını değiştirmekte ve  özellikle  meme kanserine  neden olabilmektedir.  Dikkate alınmalı ve sizi ve çevrenizi olumsuz etkileyen bu maddelere karşı daha duyarlı olunmalı.
Arkadaşıma tavsiye ettiğim ve şu anda kullanmakta olduğu boyutu küçük ama marifeti büyük olan bir ürünü size de tavsiye edeceğim. Doğal kristal taş rolon. Kristal taş, yani doğal mineralli kristal taşlar, paraben koruyucu ve zararlı kimyasallar içermez, kokusuzdur, renksizdir, antibakteriyel ve alkolsüz olduğundan ter kokmanızı engeller. Terimizin deri üzerine çıkmasını sağlayan gözenekleri tıkamadığı için terlemenize engel olmaz. Unutmayın gözenekleri tıkayan ürünler toksinlerin ter yoluyla dışarı atılmasını engellediğinden hastalıklara davetiye çıkarır. Şimdi kendinize bir iyilik yapın ve evinizde bulunan roll-onların arka yüzünü çevirin ve okuyun. Eğer zararlı kimyasallar barındırıyorlar ise onları çöpe atın. Ter kokmayacağız derken sağlığınızdan olmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder