25 Ocak 2015 Pazar

Alkali Diyet Yararlı mı?

Nedir bu alkali diyet? 
Gözlerime inanamadım, akşam haberlerinde ünlülerden bir bayanın bir televizyon kanalında alkali diyetin insan sağlığına olan zararlarından bahsettiği gördüm.. Oysa bu kişinin şu anda internette boy boy bu ürünle ilgili reklamları var. Hangisine inanalım, internetteki videolarına mı yoksa bu akşam haber kanalında söylediklerine mi? 
Yoksa şöyle mi söylemek istedi,"diğer alkali pH suları kötüdür benim sattıklarım iyi". Etik değerlere bağlı kalınarak yapılan ticaretin İslâm Dinine göre hiçbir sakıncası yok. Kötü olan rakiplerin ürünlerini karalamak. Bizim insanlarımızda şöyle bir inanç var. "Bir sözü ünlü bir kişi söylüyorsa daha güvenilirdir." Oysa birçok ünlünün tanıtımını yaptığı ürünü, bırakın kullanmayı evine bile sokmadığını biliyoruz. Türkiye piyasası  ünlülerin reklamını yaptığı fakat ne işe yaradığını bile bilmediği ürünlerle dolu. Onlar aldıkları reklam bedeline bakarlar. Gerisi boş. 
Gelelim Alkali diyet'e.  Neden kullanılıyor alkali sular?  Kısacası vücudumuzdan asitleri uzaklaştırmak ve hücrelerin daha sağlıklı bir ortamda yaşamasına katkıda bulunmak için. Vücudumuzdaki asitlerin ter ve idrar yolu ile atılabilmesi için normalde bol bol çiğ sebze ve günde en az 2-3 litre su tüketmelisiniz. Eğer yeterince çiğ sebze yiyemiyor ve bol su içemiyor iseniz  pH alkali suları  tam size göre. Bu arada alkali su zayıflatır mı derseniz; Sabah kalktığınızda koca bir bardak alkali su ile güne başlarsanız, yemeklerde su içme alışkanlığından vazgeçerek, yemeklerden en az yarım saat önce ve yemekten  2 saat sonra alkali su içmeye dikkat ederseniz elbette kilo kaybeder ve vücudunuzdan toksinleri atarsınız. Ancak bu arada tatlılardan ve hamur işlerinden de uzak durmalısınız.
Alkali suların neden kullanıldığının detaylarını bir önceki yazımız Alkali pH su damlası yazımızdan ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz. 
 Evet, bir doktorun dediği gibi doğal beslenirseniz vücut asit dengesini ayarlar. Aldığınız meyve ve sebzelerin ve diğer ürünlerin doğal olduğuna % 100 eminseniz bu doğru. Doğrusu ben doğal ürün bulmanın artık mümkün olmadığına inanıyorum. Bu nedenle de metabolizmanızın daha sağlıklı çalışmamasına yardımcı olan pH alkali suların insan sağlığı için faydalı olduğuna ve kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bir ürünü faydasını veya zararını en iyi anlatabilecek olan kişi o ürünü kullanandır.

Alkali pH damla sularını özellikle kimler kullanmalıdır?
  • Su içmekten hoşlanmıyorsanız veya sürekli unutuyorsanız, çay-kahve- alkol kullanımınız çoksa (bunlar vücudun suyunu tüketirler) alkali damlalı suyla zararı azaltabilirsiniz. 
  • Fazla asitli besleniyorsanız ve çiğ sebze tüketemiyor iseniz alkali su tüketmelisiniz. 
  • Egzersiz yaparken kaslarda oluşan laktik asit sebebiyle asitleşme artar. Laktik asit kaslarda yorgunluğa sebep olur. Yüksek alkali su içmek egzersiz süresini ve performansı arttırır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder